Privatumo politika

UAB „Estetus Klinika“ slapukų politika

UAB ,,Estetus Klinika” itin atidžiai rūpinasi Jūsų duomenų saugumu. Esame įsipareigoję saugoti bei atsakingai tvarkyti Jūsų asmens duomenis.

Šiame dokumente pateikiame informaciją, kaip tvarkome asmens duomenis naudodami slapukus.

Slapukas – kas tai? 

Slapukas – tai nedidelis failas, atsiųstas į Jūsų kompiuterį ar kitą įrenginį (pvz. mobilųjį telefoną) Jums besilankant interneto svetainėje, ir išsaugomas Jūsų naršyklėje. Slapukas yra atsiunčiamas į Jūsų kompiuterį ar kitą įrenginį tam, kad išsaugotų duomenis, o bendrovė, atsakinga už šio slapuko diegimą, galėtų juos atkurti ir atnaujinti. Mūsų naudojami slapukai negali identifikuoti asmens, todėl Jūsų tapatybė yra apsaugota.

Slapukų funkcijos

 

Skirtingų tipų slapukai atlieka skirtingas funkcijas. Slapukus galima suskirstyti į kategorijas pagal jų paskirtį, saugojimo laiką ir jų vietą svetainėje. Žemiau pateikiame mūsų svetainėje naudojamus slapukus.

UAB ,,Estetus Klinika”  interneto svetainėje naudojamų slapukų aprašymai

Slapuko pavadinimasNaudojimo vietaSlapuko PaskirtisGalioja
_ga , _gat, _gid, collectestetus.ltRenka vartotojo nuasmenintą informaciją, kad būtų galima pasiūlyti vartotojui priimtiną turinį; naudojamas Google Analytics programos, kad būtų gaunami lankytojų skaičiaus srauto duomenys, pasirinktos vietos svetainėje, naršymo laikas, naršyklė.Sesijos metu (_gat _gid) ;

2 metus (_ga)

sesijos metu: Collect 

PHPSESSID

Pavadinimas kinta, keičiantis sesijos algoritmui

estetus.ltSesijos palaikymui, naršant interneteSesijos metu
History/scrollYoutube.comVideo peržiūros trukmė, laikas, dažnumas filmuko populiarumui įvertintiSesijos metu
Marketingo slapukai
Ads/ga-audiencesGoogle.comSujungiamas su Google Analytics svetainės srautu, kad būtų galima suprasti vartotojų poreikiusSesijos metu
frFacebook.comNaudojamas Facebook kompanijos vartotojo įpročiams suprasti, kad būtų pateikiama vartotojui priimtina informacija3 mėn.
GPSYoutube.comNaudoja vietos informaciją, kurią pateikia mobilusis vartotojo įrenginysSesijos metu
NIDGoogle.comRenka vartotojo informaciją, kad galėtų pateikti patrauklias ir įdomias reklamas vartotojui  6 mėn.
trFacebook.comNaudojamas Facebook kompanijos vartotojo įpročiams suprasti, kad būtų pateikiama vartotojui priimtina informacijaSesijos metu
VISITORS_INFO1_LIVEYoutube.comAnalizuojama vartotojų srauto informacija, kai žiūrimi tam tikri filmukai, pateikti svetainėje179 dienas
YSCYoutube.comPatalpintas slapukas renka vartotojo informaciją apie tai kokius filmukus vartotojas žiūri Youtube.com kanaleSesijos metu

Kaip galite atsisakyti slapukų naudojimo?

Pasirinkti, kuriuos slapukus naudosite ar atsisakyti tam tikrų slapukų galite bet kada pakeitę savo naršyklės nustatymus. Žemiau pateikiame instrukcijas, kaip tai atliekama :

Internetinių svetainių visiškas užblokavimas

  1. Savo naršyklėje pasirinkite komandą Tools » Internet options.
  2. Interneto naršyklės parinktyse spustelėkite skiltį Privacy.
  3. Paspauskite mygtuką Site.
  4. Pridėkite domeną, kurį norite užblokuoti, ir paspauskite mygtuką Block.

Atskirų slapukų ištrynimas

  1. Savo naršyklėje pasirinkite komandą Tools » Internet options.
  2. Interneto naršyklės parinktyse spustelėkite skiltį General.
  3. Paspauskite mygtuką Settings, esantį po naršymo istorija (Browsing history).
  4. Paspauskite mygtuką View files.
  5. Pasirinkite slapukus, kuriuos norite ištrinti.
  6. Paspauskite mygtuką Delete, esantį failų meniu (File menu).
  7. Paspauskite OK.

Ištrinti visus slapukus

  1. Savo naršyklėje pasirinkite komandą Tools » Internet options.
  2. Interneto naršyklės parinktyse spustelėkite skiltį General.
  3. Paspauskite mygtuką Delete, esantį po naršymo istorija (Browsing history).
  4. Pažymėkite varnele langelį Cookies.
  5. Galite pasirinkti išsaugoti mėgstamų interneto svetainių slapukus ir laikinuosius interneto failus: pažymėkite paukščiuku langelį Preserve Favorites website data.

Jeigu norite, kad Jūsų kompiuteryje ar kitame įrenginyje nebūtų išsaugomi slapukai, galite savo naršyklės nustatymuose pasirinkti gauti pranešimą prieš įrašant bet kokį slapuką. 

Taip pat galite nustatyti, kad naršyklė iš karto atmestų visus arba kai kuriuos slapukus. Taip pat galite pašalint slapukus, kurie jau buvo išsaugoti Jūsų kompiuteryje ar kitame įrenginyje. 

Atkreipkite dėmesį, kad tokiu atveju turėsite atskirai pasirinkti nustatymus kiekvienai naudojamai naršyklei bei įrenginiui.

Kiekviena naršyklė turi skirtingą nustatymų pritaikymo metodą. Jeigu reikia, pasinaudokite savo naršyklės žinyno funkcija, kad tinkamai pasirinktumėte nustatymus. 

Turime perspėti, kad atsisakius tam tikrų slapukų naudojimo daugelis svetainės funkcijų gali neveikti, išsitrinti prieš tai suvesta informacija.

Duomenų saugumo užtikrinimas , naudojant slapukus

Slapukų surinkti Jūsų asmens duomenys tvarkomi vadovaujantis Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo, Lietuvos Respublikos elektroninių ryšių įstatymo, Bendrojo asmens duomenų apsaugos reglameno 2016/679  bei kitų duomenų apsaugą reglamentuojančių teisės aktų nuostatomis. 

Vadovaudamiesi teisės aktų reikalavimais mes taikome saugumo priemones, kurios užkirstų kelią neteisėtam Jūsų asmens duomenų atskleidimui, kopijavimui, praradimui, bei kitam neteisėtam jų panaudojimui. 
Įskiepių naudojimas internetinėje svetainėje (mygtukas ,,pamėgti “, Facebook ikona ir paskyra Facebook.com puslapyje, Pinterest, Youtube, Instagram, LinkedIn, Google Analytics ir kitos Google programos )

Facebook įskiepis ir Facebook.com Klinikos anketa

Įmonės ,,Estetus Klinika” internetiniame puslapyje ir Facebook puslapyje, yra integruotas Facebook ikonos ženklas. (Duomenų galutinis valdytojas: Facebook Inc. , 1601 Willow Road, Menlo Park, California, 94025, United States). Apie Facebook įskiepius, plačiau galite paskaityti čia: https://developers.facebook.com/docs/plugins/

Kai apsilankote puslapyje www.estetus.lt, arba naršote Facebook.com esančioje Estetus Klinika anketoje, Facebook įskiepis prijungia jūsų naršyklę prie Facebook puslapio serverio. Tai, Facebook serveriui leidžia nustatyti, kad Jūsų IP adresas apsilankė www.estetus.lt arba Facebook.com puslapio Estetus klinika anketoje ir tokiu būdu gali rinkti informaciją apie Jūsų pomėgius, kitus lankomus kanalus, svetaines, puslapius. ,,Estetus Klinika” negauna jokios kliento asmeninės informacijos surinktos per Facebook.com kompanijos slapukus ar darbuotojus, nors ir turi įsidiegusi Facebook įskiepio nuorodą internetiniame puslapyje www.estetus.lt . Daugiau informacijos kam ir kaip naudojami lankytojų asmeniniai duomenys būtent Facebook kompanijoje, galima rasti čia:  https://www.facebook.com/policy.php

Jeigu norite išvengti savo Facebook profilio susiejimo su lankomais puslapiais, junkitės į puslapius, atsijungę iš savo asmeninės Facebook paskyros.

Google Analytics naudojimas

www.estetus.lt naudojasi Google Analytics, internetinio klientu srauto analizavimo, programa, kurią sukūrė ir valdo Google korporacija. Google Analytics naudoja slapukus, kurie yra teksto failo pavidalo (PIXELS)  ir yra patalpinami į vartotojo kompiuterį, kad būtų išanalizuota, kaip vartotojas naudojasi puslapiu. Informacija, kurią gauna Google korporacija iš slapukų yra renkama ir saugoma serveryje USA teritorijoje. Google, laikydamasi ES Duomenų apsaugos reglamento, naudoja ,,_anonymizeIP()” funkciją, kuri leidžia IP adresą sutrumpinti iki ES šalims priskirto numerio, taip nuslėpdama IP adresą ir nuasmenindama vartotoją Tokiu būdu jų serverius pasiekia tik nuasmeninta informacija.

Galima išjungti slapukų naudojimą, kaip aprašyta ankstesniuose punktuose, tik gali būti, kad tada vartotojas negalės naudotis visomis puslapio funkcijomis..

Sąsajos su rinkodara

,,Estetus Klinika”, paskelbdama reklamą Google svetainėje, naudojasi marketingo paslauga iš Google AdWords programos, kurios savininkė yra Google korporacija. Šiam tikslui, Google naudojasi slapukais, kurie leidžia analizuoti vartotojo įpročius, vietą, laiką praleistą svetainėse, pomėgius, IP adresus ir kita reikalingą informaciją paslaugoms siūlyti. 

Norint atsisakyti tokios slapukų renkamos informacijos, vartotojui nurodoma, kad galima apsilankyti svetainėje, kurioje galėtumėte atsisakyti teikti tokio pobūdžio informaciją Google korporacijai. Tai paprasčiausia atlikti Google.lt arba Google.com laukelyje suvedus: Google’s Ads Preferences Manager, taip pat prisijungus prie asmeninės el. pašto paskyros gmail, arba Google Disk disko, G Suite programos ir pasikeisti ,,Google privatumo politikos’’ pateikiamus nustatymus, arba surinkti Google.lt paieškos laukelyje ,,Google opt-out management” frazę ir atlikus kelis žingsnius, nebedalyvauti duomenų kaupimo politikoje, kuria inicijuoja Google korporacija.

Sąsajų stebėjimas

Facebook programos sąsajų stebėjimas

Estetus Klinika Facebook.com puslapyje, reklamuodama savo paslaugas, ar kitus pasiūlymus perkamomis reklamos paslaugomis, naudojasi Facebook.com kompanijos programa ,,Custom Audience Pixel”. Ši programa yra naudojama, kad būtų stebimi vartotojų veiksmai, kai vartotojas paspaudžia ant tam tikros Facebook reklamos. Tai leidžia efektyviai įvertinti reklamų nąšumą marketingo tikslais, lėšų paskirstymą ir tinkamų paslaugų suformavimą klientui. Renkama informacija yra anoniminė, todėl jokia asmeninė informacija apie asmenį, atlikusį tam tikrus veiksmus, nėra viešinama. Deja, kitaip nei Estetus Klinika, Facebook.com tokio tipo informaciją renka ir saugo, todėl gali ją susieti su asmens profiliu. Daugiau apie tai galima rasti ,,Faceook data policy” apraše. 

Google Adwords programos sąsajų stebėjimas

www.estetus.lt naudojasi Google AdWords programa, ir tokiu būdu gauna informaciją apie vartotojų elgseną. Google vartotojų sąsajų kūrimo programa yra analizavimo įrankis, kuris tiesiogiai priklauso ir yra naudojamas Google korporacijos ( Galutinis asmens duomenų gavėjas ir valdytojas: 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA , “Google” ). Jeigu vartotojas paspaudžia patikusios reklamos nuorodą, sąsajos kūrimo programa sukuria slapuko failą kompiuteryje. Šie slapukai lieka veiksnūs kompiuteryje apie 30 dienų. Šie slapukai negauna ir nerenka jokios informacijos apie konkretų asmenį ir nėra naudojami asmeniui identifikuoti. Kiekvienas vartotojas gauna skirtingus slapukus, taigi, nėra įmanoma tarpusavyj susieti slapukų, kuriuos pateikia Google korporacija. Šie slapukai dažniausiai renka tokio tipo informaciją: kiek vartotojų paspaudė tam tikros suformuotos ir užsakytos reklamos nuorodą ir kiek laiko praleido reklamos nuorodoje pateiktame puslapyje. 

Norint išvengti Google AdWords renkamos informacijos, vartotojas turėtų deaktyvuoti slapukų naudojimą, kaip nurodyta slapukų išjungimo skiltyje. 

Daugiau informacijos apie Google kompanijos Duomenų apsaugą, galima rasti čia:

https://www.google.com/policies/technologies/ads/ 

arba  

https://www.google.de/policies/privacy/

Visais atvejais, turėdami klausimų, galite susisiekti su mumis: info@estetus.lt